Windows

GKrellM - a professzionális rendszerfigyelő Windows és Linux rendszerekre

Szeretnéd tudni, hogy mi folyik a számítógépen, miközben "homokórázik", de nincs türelmed nyitogatni a Parancssort vagy a Terminált és a Feladatkezelőt? Ez a leírás bemutat egy a Windows és Linux rendszerekre egyaránt nagyon régóta elérhető és még ma is használható profi megoldást, amellyel részletesen testre szabva valós időben bármikor rápillanthatunk például a számítógépünk hálózati adatforgalmára vagy a processzor és a memória használatára.

_

12 indok, amiért a Linux jobb a Windows 10-nél

A Windows 10-et a megjelenésétől számítva mind a mai napig nagyon sok ember elégedetlenül használja. Számukra hasznos információkat és tanácsokat nyújthatnak az alábbiak.

_

A Windows 10 jobb-egérgombos menüjének testreszabása

Alapértelmezés szerint a jobb egérgomb megnyomásakor legtöbbször valamilyen lista gördül elénk számos lehetőséggel. Most bemutatásra kerül, hogyan tudjuk ennek a listának a tartalmát módosítani.

_

Android launcher a Windows Phone mobiltelefonokra

A Windows Phone készülékekkel rendelkezők sok esetben hiányolják az Android-nál megszokott menürendszert. Nekik érdemes tenniük egy próbát az alábbi lehetőséggel.

_

Távsegítség kérése és adása a Windows 10 rendszeren

A Teamviewer nevű programmal sokan találkozhattak már, amikor távoli segítséget kaptak vagy nyújtottak a számítógépen. A most következő leírás segítségével a Windows 10 beépített távsegítség programját ismerhetjük meg.

_

Az asztali ikonok helyzetének megőrzése a Windows 10 rendszeren

A Windows-rendszereken számos felhasználó tapasztalhatta már, hogy az asztalán szépen összerendezett parancsikonjai a következő számítógép-bekapcsoláskor már nem a képernyő megszokott területén helyezkednek el. Az ilyen fajta problémák megoldására készült el a DesktopOK nevű segédprogram.

_

Professzionális vihar-előrejelző - számítógépre és mobilra is

Ez a leírás bemutat egy nagyszerű lehetőséget, amivel bárhol és bármikor megtekinthetjük az aktuális földrajzi elhelyezkedésünk szerint az ottani és környékbeli viharok közeledését. Amennyiben vihar közeleg, annak erősségét is megismerhetjük a különféle színjelölések alapján.

_

Windows programok futtatása a macOS rendszeren

A Linux rendszerekhez hasonlóan a macOS rendszerek esetében van lehetőség a Windows rendszerű programok futtatására. Az alábbiakban összefoglalásra kerülnek az itteni lehetőségek.

_

Retro játékgépek a Windows 10 rendszeren

Előzőleg bemutatásra került egy összeállítás, amely szerint lehetőségünk van a mai modern PC-ken a retro-korszak videojátékait kipróbálni. Most folytatásképp jön még kettő nagy sikerű konzol bemutatása.

_

A Windows 10 automatikusan elinduló folyamatainak elemzése

A Windows 10 rendszer a számítógép bekapcsolásakor számos szükséges - és talán számunkra szükségtelen - programfolyamatot futtat le. Ez rengeteg rendszererőforrás lefoglalásához vezethet. Íme egy megoldás, amellyel alaposan körülvizsgálhatjuk és módosíthatjuk ezeket a folyamatokat.

_

A Windows 10 futó folyamatainak részletes megtekintése

A Windows rendszerek Feladatkezelője nem biztos, hogy mindenki számára elegendő információkat nyújt a rendszeren futó folyamatokról. Ezért most jöjjön egy speciálisan erre a célra kifejlesztett segédprogram bemutatása.

_

Professzionális rendszerkarbantartás a Windows 10 rendszeren

A számítógépet, ahogyan például egy gépjárművet is a megfelelően zökkenőmentes működés érdekében rendszeresen karbantartani szükséges. Ez a leírás a számítógép rendszerének karbantartásához nyújt egyfajta segítséget.

_

Oldalak

Feliratkozás RSS - Windows csatornájára

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.